Microsoft geeft toe dat het fout was om tegen open source te vechten

Na twintig jaar heeft de softwaregigant Microsoft toegegeven dat het verkeerd was om te vechten tegen open source-software.

Tijdens een recent MIT-event bevestigde de Microsoft President Brad Smith een trend die afgelopen jaren door velen was waargenomen: een omkeer in het sentiment van Microsoft ten opzichte van open source. 

Smith gaf aan dat Microsoft aan de "wrong side of history" stond toen open source aan het begin van de eeuw explodeerde. Smith maakte eerder deel uit van het juridische team binnen Microsoft dat de strijd aanging tegen open source-software.

Historisch gezien heeft Microsoft zijn afkeer tegen open source nooit verborgen gehouden. Zo vecht de softwaregigant al jarenlang tegen Linux, waarbij hatelijke uitspraken zijn gedaan door voormalige CEO Steve Ballmer.

Tegenwoordig is Microsoft de grootste bijdrager aan open source-projecten. Het bedrijf heeft open source PowerShell, Visual Studio Code en de originele JavaScript engine. Ook heeft Microsoft samengewerkt met Canonical om Ubuntu naar Windows 10 te brengen.

Een aankomende Windows 10-update zal worden geleverd met een volledige Linux-kernel en de Microsoft's Edge-browser is nu gebaseerd op Chromium, wat de verandering van mening verder benadrukt.

Lees het volledige artikel hier.

NEDLINUX FORUM

Het nederlandse linuxforum
Voor beginners en pro’s

 

TEQjobs

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI

 

 

 

 

E-mailadres 

 

Nieuwste editie:

Linuxmag op Facebook

@linuxmagnl op Twitter

linuxmagNL @RenePerdok Hoi René, dat kan je doorgeven door een mailtje te sturen naar abo@reshift.nl . Mvg. Team Linux Mag
linuxmagNL Blijven je kinderen noodgedwongen thuis door het Coronavirus? Leer ze programmeren met de gratis cursus Scratch! Hi… https://t.co/p29cHSB7r3
linuxmagNL Door het coronavirus werken veel mensen nu thuis. Bekijk deze infographic voor tips waarmee je zorgt dat je lichaam… https://t.co/4LL7ct0gnQ