ARM neemt ssl-ontwikkelaar PolarSSL over

PolarSSL, een bedrijf dat onder dezelfde naam zowel een gratis opensource als een commerciële ssl-bibliotheek in de aanbieding heeft, meldt dat het is overgenomen door chipontwerper ARM. Het is nog onduidelijk wat de plannen van ARM met PolarSSL zijn.

Een overnamebedrag is niet openbaar gemaakt. Ook de toekomstplannen zijn door ARM nog niet ontvouwen, maar PolarSSL geeft aan dat het door de overname goede kansen ziet om op de markt voor embedded devices terrein te winnen. Verder geeft PolarSSL aan dat het bestaande klanten blijft bedienen.

De ssl-bibliotheek van PolarSSL is in 2008 ontstaan als fork uit de code van het XySSL-project. Projectleider achter PolarSSL is de Nederlander Paul Bakker; hij zal bij ARM PolarSSL blijven aansturen.

In tegenstelling tot het breed gebruikte OpenSSL is de code van PolarSSL compacter: de library vereist slechts 64KB werkgeheugen. Daarmee is de ssl-bibliotheek onder andere interessant om gebruikt te worden in embedded-apparaten. PolarSSL draait bovendien op een groot aantal platformen en besturingssystemen. De Nederlandse overheid koos PolarSSL als onderdeel voor zijn opensource OpenVPN-NL-project.

Inmiddels biedt PolarSSL zijn code naast de basis die opensource is ook op commerciële basis aan, waardoor bedrijven aanpassingen in de code kunnen doorvoeren zonder dat deze volgens de GPL-licenties gepubliceerd moeten worden. Ten opzichte van OpenSSL claimen de makers dat zij betere documentatie leveren, evenals meer ondersteuning.

NEDLINUX FORUM

Het nederlandse linuxforum
Voor beginners en pro’s

 

 

 

 

E-mailadres



 

 

Nieuwste editie:

Linuxmag op Facebook

@linuxmagnl op Twitter

linuxmagNL TEQnation, het evenement voor future tech! Dit evenement is opgesplitst in twee dagen met één dag puur voor Open... https://t.co/x7HFupU9G8
linuxmagNL Do you want to be recognized as a credible technology expert and innovative thinker? The Call for Papers for... https://t.co/ZjeLZwkfms
linuxmagNL SUSE breidt samenwerking met Amazon Web Services uit om SAP migraties naar Linux op AWS te versnellen Amazon Web... https://t.co/ETI9r3cEmD