ARM neemt ssl-ontwikkelaar PolarSSL over

PolarSSL, een bedrijf dat onder dezelfde naam zowel een gratis opensource als een commerciële ssl-bibliotheek in de aanbieding heeft, meldt dat het is overgenomen door chipontwerper ARM. Het is nog onduidelijk wat de plannen van ARM met PolarSSL zijn.

Een overnamebedrag is niet openbaar gemaakt. Ook de toekomstplannen zijn door ARM nog niet ontvouwen, maar PolarSSL geeft aan dat het door de overname goede kansen ziet om op de markt voor embedded devices terrein te winnen. Verder geeft PolarSSL aan dat het bestaande klanten blijft bedienen.

De ssl-bibliotheek van PolarSSL is in 2008 ontstaan als fork uit de code van het XySSL-project. Projectleider achter PolarSSL is de Nederlander Paul Bakker; hij zal bij ARM PolarSSL blijven aansturen.

In tegenstelling tot het breed gebruikte OpenSSL is de code van PolarSSL compacter: de library vereist slechts 64KB werkgeheugen. Daarmee is de ssl-bibliotheek onder andere interessant om gebruikt te worden in embedded-apparaten. PolarSSL draait bovendien op een groot aantal platformen en besturingssystemen. De Nederlandse overheid koos PolarSSL als onderdeel voor zijn opensource OpenVPN-NL-project.

Inmiddels biedt PolarSSL zijn code naast de basis die opensource is ook op commerciële basis aan, waardoor bedrijven aanpassingen in de code kunnen doorvoeren zonder dat deze volgens de GPL-licenties gepubliceerd moeten worden. Ten opzichte van OpenSSL claimen de makers dat zij betere documentatie leveren, evenals meer ondersteuning.

NEDLINUX FORUM

Het nederlandse linuxforum
Voor beginners en pro’s

 

 

 

 

E-mailadres 

 

Nieuwste editie:

Linuxmag op Facebook

@linuxmagnl op Twitter

linuxmagNL Linux Nieuws: @SUSE bestaat 25 jaar en trakteert! Maak kans op entreeticket voor #SUSECON in Praag, zie link!… https://t.co/ENJKDvyZQ8
linuxmagNL De nieuwe editie van Linux Magazine is weer uit! Thema: bescherm jezelf tegen hackers met Linux. Veel leesplezier a… https://t.co/Zcy3Zdjb90
linuxmagNL Ook de Red Hat Forum BeNeLux 2017 mag je dit jaar niet missen. 10 oktober 2017, zet het in je agenda! https://t.co/niY9UdK3Ov