Hackers zetten gebruikersinfo 'vreemdgaan'-site online

Aanvallers hebben de datingwebsite Ashley Madison, die erop gericht is om gebruikers te helpen vreemd te gaan, gehackt en wellicht alle gebruikersdata bemachtigd. Daaronder zouden financiële gegevens, werknemersgegevens, namen, adressen en naaktfoto's vallen.

KrebsonSecurity schrijft dat de hack het werk is van Impact Team, wat zou blijken uit een bericht dat de aanvallers achter hebben gelaten. Ashley Madison heeft zo'n 37 miljoen gebruikers, die vooral in de VS en Canada zitten. Naast data van Ashley Madison hebben de aanvallers ook data van zusterwebsites alsEstablished Men en Cougar Life bemachtigd, naast data van werknemers van de Canadese uitbater van de websites, Avid Life Media.

Wat nu online is verschenen, is een klein deel van gebruikersdata van Ashley Madison en gegevens van Avid Media Life. Impact Team stelt in een verklaring dat de reden voor de hack is dat het bedrijf gebruikers bedondert met de Full Delete-functie van Ashley Madison. Die kost 19 dollar en voor dat geld zou alle data van een gebruiker verwijderd worden. Echter, uit de gestolen data zou juist blijken dat Avid Media Life niet alle data verwijdert, terwijl het wel een omzet van 1,7 miljoen dollar heeft gedraaid met de functie.

"Avid Media Life is opgedragen om Ashley Madison en Established Men offline te halen," stellen de aanvallers in een bericht dat ze achterlieten. "Anders publiceren we alle klantengegevens, inclusief profielen compleet met seksuele fantasieën, creditcardgegevens, echte namen en adressen, en alle gegevens van Avid Life Media. De rest van de websites mag online blijven."

De directeur van Avid Life Media, Noel Biderman, stelt dat ze bij het bedrijf "hard aan het werk zijn om de intellectuele eigendommen van Avid Life Media offline te halen." Bovendien heeft hij een theorie over wie er achter de hack zou zitten. "Het was zeker weten niet een werknemer van ALM, maar wel iemand die nauw contact heeft gehad met ons bedrijf. Ik heb zijn profiel hier nu voor m'n neus." Volgens Biderman zou dat ook de reden zijn waarom Impact Team zoveel druk op ALM uitoefent. Of het Canadese bedrijf aan de eisen van Impact Team gaat voldoen, is nog niet bekend.

NEDLINUX FORUM

Het nederlandse linuxforum
Voor beginners en pro’s

 

 

 

 

E-mailadres 

 

Nieuwste editie:

Linuxmag op Facebook

@linuxmagnl op Twitter

linuxmagNL Linux Nieuws: @SUSE bestaat 25 jaar en trakteert! Maak kans op entreeticket voor #SUSECON in Praag, zie link!… https://t.co/ENJKDvyZQ8
linuxmagNL De nieuwe editie van Linux Magazine is weer uit! Thema: bescherm jezelf tegen hackers met Linux. Veel leesplezier a… https://t.co/Zcy3Zdjb90
linuxmagNL Ook de Red Hat Forum BeNeLux 2017 mag je dit jaar niet missen. 10 oktober 2017, zet het in je agenda! https://t.co/niY9UdK3Ov