Belgische student werkt aan goedkope Linux computer voor onderwijs en hobby

Op Indiegogo is DPTechnics een crowdfunding gestart voor het zogenaamde DPT Board. Dit is een compact moederbordje wat werkt middels OpenWRT. 

DPTechnics is opgezet door Ronny en Daan Pape uit Belgie, deze vader en zoon zijn twee jaar geleden gestart met het bedrijf en werken al zo'n anderhalf jaar aan het DPT Board. Het doel van het product is om een goedkoop platform te bieden voor onderwijs en hobbyisten, iets wat kennen van onder andere de Raspberry Pi.

Het DPT Board bevat een Qualcomm Atheros AR9331 chip die is gebaseerd op de MIPS-architectuur en werkt op 400MHz. Daarnaast vinden we 64 MB DDR2-werkgeheugen, 16 MB flashgeheugen voor de opslag waarvan 3 MB door het besturingssysteem gebruik is. Verder vinden we 802.11n 150 Mbit/s, twee 100 Mbit/s netwerkpoorten, USB 2.0 en IO-aansluitingen terug. Deze laatste bestaan uit zeven uitgangen van 0,5 ampère, drie ingangen die tot 50 volt kunnen verwerken en vijf 2,5 volt GPIO pinnen. Het geheel heeft een stroomgebruik van gemiddeld 0,4 watt, dit heeft men weten te bewerkstelligen door een schakelende voeding te gebruiken.

Aangezien Daan momenteel student informatica is aan de universiteit van Gent, is hij in samenwerking met enkele docenten druk doende met de ontwikkeling van een software- en lessenpakket. De software moet het uiteindelijk mogelijk maken om via een HTML5 interface het DPT Board te kunnen bedienen. De makers zijn namelijk van mening dat de lessen informatica op dit moment niet aantrekkelijk genoeg zijn en hopen dat het bordje samen met het lessenpakket hier verandering in zal brengen.

Op Indiegogo is de ontwikkeling van de software te ondersteunen, voor 20 USD krijgt men de module terwijl voor 35 USD het DPT Board verzonden zal worden. Uiteindelijk hoopt men 6000 USD bij elkaar te krijgen zodat er fulltime gewerkt kan worden aan de software.

 

 

 

 

 

NEDLINUX FORUM

Het nederlandse linuxforum
Voor beginners en pro’s

 

TEQjobs

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI

 

 

 

 

E-mailadres 

 

Nieuwste editie:

Linuxmag op Facebook

@linuxmagnl op Twitter

linuxmagNL @RenePerdok Hoi René, dat kan je doorgeven door een mailtje te sturen naar abo@reshift.nl . Mvg. Team Linux Mag
linuxmagNL Blijven je kinderen noodgedwongen thuis door het Coronavirus? Leer ze programmeren met de gratis cursus Scratch! Hi… https://t.co/p29cHSB7r3
linuxmagNL Door het coronavirus werken veel mensen nu thuis. Bekijk deze infographic voor tips waarmee je zorgt dat je lichaam… https://t.co/4LL7ct0gnQ