Conclusion koopt Linux-specialist CRI Service

Ict-dienstverlener Conclusion uit Utrecht neemt CRI Service uit Houten over. Door de overname verstevigt Conclusion niet alleen haar positie op de open source-markt, ook vergoot zij haar activiteiten op het vlak van Linux-, Unix- en Oracle-middleware-modules Puppet. De operaties van CRI Service vinden onderdak bij de diensten van het al bestaande Conclusion Xforce.

CRI Service is naar eigen zeggen één van de grootste specialistische kennishuizen op het gebied van Linux, Unix, middleware, applicaties en hybride cloud-oplossingen in Nederland. Conclusion is actief in de open source-markt en levert diensten op het vlak van Linux, Puppet en Unix, die onder de naam Conclusion Xforce in de markt staan. Ook levert het onder de naam First8 allerlei Java-diensten.

Een woordvoerder van Conclusion licht toe dat de activiteiten van CRI Service worden geïntegreerd in de bestaande activiteiten van Conclusion Xforce. Eind februari zijn de handtekeningen gezet onder het contract met CRI Service; de overname is sinds 1 maart officieel.

Remco de Vries, directeur CRI Service, is directeur van de nieuwe combinatie, die verder gaat onder de bestaande naam Conclusion Xforce. Volgens Conclusion heeft Marco Bosma, die tot de overname directeur van Conclusion Xforce was, besloten dat de acquisitie een goed moment is om zijn taken neer te leggen. 'Dit in de wetenschap dat hij de Conclusion Xforce-collega’s in goede handen achterlaat om zo zijn lang gekoesterde wens te realiseren en de afstand wonen-werk aanzienlijk terug te brengen', licht het bedrijf toe.

Conclusion Xforce bestaat door de integratie uit ongeveer honderd Linux-, Puppet- en Unix-experts. Volgens Engbert Verkoren, directeur van Conclusion, sluit de overname aan op de groeistrategie die het bedrijf nastreeft waarbij het een ecosysteem wil vormen van gespecialiseerde ict-bedrijven.
Verkoren: 'We richten ons onder meer op het beheer van missiekritische systemen en maatschappelijk relevante dienstverlening met resultaatverplichting. We nemen graag de verantwoordelijkheid voor de digitale processen van onze opdrachtgevers over en helpen hen bij de digitale transformatie van hun businessmodellen. Onze ondernemende mentaliteit maakt daarin vaak het verschil voor de bedrijven en overheden waarvoor we werken.'

Hij kijkt er naar uit om de nieuwe collega's op te nemen in zijn bedrijf en samen de activiteiten bij overheden en bedrijven uit te bouwen.

NEDLINUX FORUM

Het nederlandse linuxforum
Voor beginners en pro’s

 

 

 

 

 

E-mailadres 

 

Nieuwste editie:

Linuxmag op Facebook

@linuxmagnl op Twitter

linuxmagNL Linux Mint op Windows? - Geen probleem met Hyver-V! Benieuwd hoe je dit precies voor elkaar krijgt? Lees het artike… https://t.co/5DL7e7S95q
linuxmagNL RT @hesselma: Cool: "SIDN Labs ontwikkelt firewall voor IoT-apparaten" in @linuxmagNL Check onze vernieuwde SPIN-site voor het technisch on…
linuxmagNL Wil je meer uit je computer, smartphone, software, Raspberry Pi of thuisnetwerk halen, maar weet je niet waar en ho… https://t.co/wauqDUzUty